Nyheder

Læsning til sommerpausen? De mest populære artikler – og de bedste af de oversete

8. jul 2020 06:07

Det var spildevand, I ville læse om – også før sagen om den planlagte udledning til Øresund. Men læsertallene boomede under og efter den. Velkommen til en gennemgang af de mest læste artikler her på WaterTech fra første halvår 2020 – plus tips om gode artikler, som ikke blev så læst, men som godt kan være egnet som sommer(ferie)læsning. Den mest læste artikel for abonnenter var analysen om, at shitstormen over udledningen reelt handlede om få dråber i spildevandshavet.

Vand(kamp) 2020: konkurrence, kloakoverløb, kemiske stoffer, klima og corona

1. jul 2020 06:06

Velkommen til en kort gennemgang af de væsentlig(st)e begivenheder i vandsektoren det forløbne halvår: Det kom som et chok, da Forsyningssekretariatet offentliggjorde sin analyse af sektoren i slutningen af april – for konklusionen var, at vandselskaberne kan effektivisere for næsten fire milliarder kroner. »Urealistisk,« sagde branchefolk – og diskussionen blev tilspidset de efterfølgende uger, ikke mindst i en vandkamp mellem den ansvarlige kontorchef i sekretariatet og Danvas direktør.

Ugens vand: Havet udsættes for meget skidt - og et par solstrålehistorier

26. jun 2020 06:06

Der er sket rigtig meget på havmiljøfronten i den forløbne uge – så det er her, vi begynder i denne sidste opsamling før sommerferien: Selv om det egentlig ikke regnede vildt voldsomt sidste weekend, var der alligevel stribevis af røde flag ved strandene i hovedstadsområdet som følge af kloakoverløb – i modsætning til f.eks. i Middelfart, hvor klimasikringen tilsyneladende fungerer, så det kun er regnvand, der løber gennem byen og ud i Lillebælt.