Energiselskab lukker betonit ud i Kongeåen

Forbrændingsanlæg skov
Illustration: hiv360 / BigStock.
Branchenyt12. april kl. 12:33

Har familien og du planer om lidt sightseeing ude i det jyske nær Rødding, skal i forberede jer på en relativ mudret oplevelse. Mandag aften bekræftede det statslige energiselskab, Energinet, nemlig, at der har været et stort udslip af bordemudderet kaldet bentonit i Kongeåen.

Det skriver Jv.dk

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. april kl. 09:40

Og? Artiklen er skrevet som om det er noget helt naturligt at udlede bentonit til vandløb en gagn i mellem. Det er det ikke. Bentonit er et særlig lertype brugt ved borearbejdet for at gøre boremudderet mere flydende. Men der en række tilsætningsstoffer, der også er i boremudderet: bariumsulfat, organiske polymerer og salt, desuden smørremidler og andre kemiske stoffer, der løsner lerpartiklene. Stofferne er neppe gode for vandmiliøet. Derfor skal boremudder opsamles og ikke smides ud i vandløb.