Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Rent drikkevand kræver mere end frivillighed

Danva
Illustration: Danva.
Alle danskere har tillid til, at vandet fra hanen er rent. Ja, vi tager det som en selvfølgelighed, og sådan skal det gerne forblive med at være. Men det kræver mere end frivillige aftaler med lodsejere og at man friholder områder, hvor drikkevandet dannes, fra brug af miljøfarlige stoffer. Sådan lyder budskabet fra direktør i Danva, Carl-Emil Larsen.
Synspunkt23. juni kl. 05:02

Det er i dag stadig vanskeligere for vandselskaberne at finde nye kildepladser, som ikke indeholder rester af pesticider, biocider eller kemikalier. Rent drikkevand i fremtiden er derfor betinget af politisk vilje til at give vandselskaberne mulighed for at reservere særlige områder, vi ikke kan tåle at miste, til dyrkning af drikkevand.

Lands- og lokalpolitikere bliver i stigende grad mødt med påstande om, at forurening af grundvandet udelukkende skyldes fortidens synder. Men det er desværre ikke den fulde sandhed. Flere af de miljøfarlige stoffer, som vandværkerne finder i grundvandet og slås med at holde ude af drikkevandet, stammer også fra midler og produkter, der anvendes i dag. Det gælder både pesticider, der kommer fra landbruget og kemikalier fra produktion mv.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger