business Mere om Vandcenter Syd
vandcenter syd

Vandcenter Syd er et af Danmarks største og ældste vandselskaber, der som aktieselskab er ejet delvist af Odense Kommune og Nordfyns Kommune. 

De cirka 190 medarbejdere hos Vandcenter Syd er med til at levere drikkevand til omkring 171.000 borgere og håndterer samtidig hovedparten af spildevandet fra industri og husholdninger i Odense og på Nordfyn.

listOmtale af Vandcenter Syd

Grøn beskyttelse af blå ressource

26. maj 2020 06:30

Der er flere samarbejder på vej mellem forsyninger, kommuner og staten om at rejse skov for at sikre drikkevandet mod pesticidrester – og forbedre andre miljø-, natur- og klimaaspekter. Det foreløbigt største projekt finder man på Fyn.

Radardata skal sikre byer mod oversvømmelser

25. apr 2019 05:47

Nye vejrradarer skal afsløre for forsyningsselskaber, præcis hvor meget regn der falder i forskellige områder. På den måde kan kloakkernes kapacitet styres bedre, og oversvømmelser undgås. Men først skal koden knækkes til, hvordan de nødvendige informationer hives ud af radarerne.

VandCenter Syd satser på bæredygtighed med digitale løsninger

16. jun 2020 12:46

VandCenter Syd har ambitioner om at blive en af de mest ressourceeffektive vandselskaber på globalt plan, som det fremgår af deres nygligt offentliggjorte strategi for 2020-2024, skrive de i en pressemeddelelse. Vandselskabet har gennemgået nogle teknologiske rennoveringer og er bl.a. gået fra at være energiforbrugende til at være energiproducerende i deres proces med at levere drikkevand til fynboerne. Dette gælder også når de renser spilevand, inden det ledes ud i Odense Å.