business Mere om Københavns Kommune
business Mere om Københavns Kommune

Københavns Kommune er Danmarks folkerigeste kommune. Den omfatter den centrale del af landets hovedstad, København, inklusive store dele af Amager og omkranser desuden Frederiksberg.

1. oktober 2020 havde kommunen 637.936 indbyggere. Kommunen beskæftiger i alt 40.129 ansatte[2] og er dermed landets næststørste offentlige arbejdsgiver, kun overgået af staten. Det samlede budget var i 2013 på 47,2 mia. kr.

listOmtale af Københavns Kommune

Ny storby-badestrand åbner trods mange overløb

4. maj 2021 12:12

Badestranden i Valbyparken kan officielt åbne til sommer. Det skriver Valby Lokaludvalg. Kloakoverløb har forsinket projektet, fordi de har ført til overskredne grænseværdier, som WaterTech tidligere har beskrevet. Med den officielle åbning vil badestranden blive føjet til kommunens varslingssystem, så den aktuelle badevandsstatus kan ses via varslingstavler på stranden, på kommunens hjemmeside og i badevands-app’en. Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har undersøgt badevandskvaliteten ud for stranden i badesæsonerne 2019 og 2020, og resultaterne viser, at badevandet har haft '

Dansk-svensk samarbejde om klimatilpasning

10. maj 2021 11:21

Et nyt dansk-svensk partnerskab er gået sammen for at skabe »klimatilpasningens svar på Silicon Valley«. Partnerskabet er iværksat af Greater Copenhagen og har til formål at fremme løsninger med eksportpotentiale samt skabe grønne arbejdspladser. Det skriver Greater Copenhagen i en pressemeddelelse. »Klimaudfordringerne er en af de største udfordringer, vi står overfor. Derfor har vi brug for, at vi i Greater Copenhagen arbejder aktivt med grøn omstilling.