Vandledninger lægges med ekstra hensyn til sårbar natur og oldtidsfund

Nordkysten er klar til at lægge rør ud, der opsamler mudderet, hvis der skulle ske et blow up tæt på f.eks. et vandløb.
Nordkysten er klar til at lægge rør ud, der opsamler mudderet, hvis der skulle ske et blow up tæt på f.eks. et vandløb. Illustration: Nordkysten. Se større version
Spidssnudede frøer, vilde orkideer og gravhøje. Det er blot tre eksempler på de hensyn, som et entreprenørfirma har taget i et område, der er relativt lille, men særligt følsomt over for nedgravning af vandledninger.
26. oktober kl. 06:05
errorÆldre end 30 dage

Der skal altid tages mange hensyn, når der skal graves nye vandledninger ned. Men den 2,8 km lange strækning fra det gamle vandværk i Lejre til det nye i Gevninge skal anlægges i et ekstra følsomt område – og er dermed et godt eksempel på, at det ikke bare handler om at grave, når man skal anlægge forsyningsledninger.

»Langt størstedelen af ledningernes tracé strækker sig i paragraf 3 områder under naturbeskyttelsesloven i hhv. eng- og moseområde. Arbejdet udføres derfor med dispensation for det,« fortæller entrepriseleder Lucas Marcher Jensen fra entreprenørfirmaet Nordkysten, der skal etablere de to Ø710-vandledninger for Hofor.

Ekstra beskyttet frø må ikke skades

I et af områderne har man krydset et ynglested for den spidssnudede frø, der er i tilbagegang, og som WaterTech tidligere har fortalt, nyder ekstra streng beskyttelse under EU’s habitatdirektiv og Natura 2000-netværk.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden