Vandforbrug og –spild kan opspores med IoT-løsning på lille vandværk

Vandmåler
Illustration: Brødrene Dahl. Se større version
Vandværk og forbrugere kan nu bedre se, hvornår og hvordan de bruger vand – og hvor det spildes. Elektroniske målere er måske nok dyrere, men mere tidssvarende, siger driftsansvarlig.
16. december 2021 kl. 06:06

Det var først og fremmest manglende viden om, hvor ledningsnettet er utæt, der fik Lille Skensved Vandværk på Østsjælland til at investere i en IoT-løsning.

»Det kan være svært at gennemskue hvor vandet bliver af med et ledningsnet på 70 km, og med de elektroniske målere kan vi bedre lokalisere, om det er hos en forbruger eller på ledningsnettet. Når det så bliver holdt sammen med sektionsbrønde, bliver det endnu nemmere,« forklarer Lars Holm, driftsansvarlig på Lille Skensved Vandværk.

Han uddyber, at når målerne automatisk overvåger, fjernaflæser og rapporterer på forbrug, øger det muligheden for, at kunden undgår unødvendige vandregninger, f.eks. en haveslange der hopper af, et WC der løber, eller forbrugerens egen gamle jern-stikledning, der er dårlig efter målerbrønd.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.