Vandbesparelser i fødevareindustrien er stadig mest for de største

22. november kl. 05:54
Arla renseanlæg
Arlas eget renseanlæg her er første skridt i processen med genanvendelse af vand. Illustration: Arla.
Det såkaldte DRIP-projekt har identificeret vandbesparelser på op mod 40 procent hos mindre fødevarevirksomheder, men der er ikke allokeret penge til at gennemføre dem. Til gengæld realiserer store spillere som Arla jævnligt nye tiltag til f.eks. genbrug af vand.

På Arla Food Ingredients’ fabrik i Videbæk ’Danmark Protein’ oprenser man spildevand til en kvalitet, så den kan bruges i produktionen.

»Det har sparet fabrikken for ca. 12 pct. af vores brøndvandsforbrug, svarende til ca. 182.000 m3 pr. år,« fortæller Anders Harpøth, projektleder i Arla Food Ingredients.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger