Ugens vand: Ukrudtsfrie fodboldbaner vs. rent drikkevand og andre - større - dilemmaer

Fodboldbane
Nogle fodboldbaner sprøjtes med andet end vand, og det kan blive et problem for drikkevandet. Illustration: Dansk Banevanding. Se større version
Nyt om drikkevand, kystbeskyttelse og anden klimasikring - inklusive genanvendelse af astronaut-tis
26. november 2021 kl. 06:06
errorÆldre end 30 dage

Vi begynder i drikkevandet – hvor beskyttelsen åbenbart også kan trues af mælkebøtter og anden ukrudt på fodboldbaner. Jo, den er god nok. I en midtjysk by er et par serie-fodboldklubber bekymrede for, at kommunens nej til pesticider skal betyde dårligere fodboldbaner (på de baner, der ikke er kunstgræs). 

Det er ikke noget nyt 'dilemma'; WaterTechs redaktør fandt f.eks. denne her artikel fra 2003 om samme problematik, bare oppe i Nordjylland.

Men hvis mælkebøtte-problemer på mindre fodboldbaner stadig her i 2021 kan blive vægtet på linje med rent drikkevand er det godt nok op ad bakke med den helhedsplan for grundvandet, som bl.a. Danske Vandværker efterlyser.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.