Ugens vand: Spildevand på afveje, og (tiltrængte) redningsplaner for drikkevandet

Gladsaxe overløb
Gladsaxe har problemer med kloakoverløb til Utterslev Mose. Kommunen er også blandt dem, der har størst andel drikkevandsboringer med giftrester. Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
8. oktober 2021 kl. 06:06
errorÆldre end 30 dage

Vi begynder i spildevandet – der som bekendt ikke altid havner, hvor det skal: På Sydsjælland troede husejere, at dyr kloakseparering var nok til at forhindre spildevand i kældrene, men i år har flere af dem oplevet det – nogle endog for første gang. Forsyningen henviser til, at privatpersoner må have koblet regnvand ind i spildevandssystemet og/eller omvendt.

I Østjylland er flere borgere forargede over, at spildevand løber ud ved bl.a. en legeplads, og udledningen er vist ovenikøbet ulovlig, så her er der nok ingen tvivl om, at kommunen og/eller forsyningen skal i gang med at løse problemet.

I en nordsjællandsk kommune er man allerede i gang med omlægninger m.m. for at få renere badevand i søerne, men her op til kommunalvalget er der lokalpolitikere, der vil have processen speedet op.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.