Ugens vand: På jagt efter mere drikkevand og højere tempo i klimatilpasning

Nej, det er ikke hunden, der er på jagt efter drikkevand, men de seneste uger har illustrationen til Ugens Vand været internationale fotos - så nu nøjes vi med et billede af redaktørens Border Collie ved Utterslev Mose (der dog også har noget med WaterTech at gøre i og med, at spildevand bremser målopfyldelse af EU-vandmiljøkrav).
Nej, det er ikke hunden, der er på jagt efter drikkevand, men de seneste uger har illustrationen til Ugens Vand været internationale fotos - så nu nøjes vi med et billede af redaktørens Border Collie ved Utterslev Mose (der dog også har noget med WaterTech at gøre i og med, at spildevand bremser målopfyldelse af EU-vandmiljøkrav). Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
19. november kl. 06:06

Ingen uge uden nye PFAS/PFOS-vinkler: Der kom nye påbud fra Miljøstyrelsen, Danva krævede fuldt forbud og skrappere kontrol, og på Fanø kan forureningen med fluorstoffer tvinge øen til at hente vand på fastlandet. Det vil være meget bøvlet, for når der ikke er nogen ledning på havbunden, kan det jo kun ske med skib.

Også andre steder i det sydvestjyske leder man med lys og lygte efter nye drikkevandsressourcer – her sker det f.eks. med helikopter.

I den modsatte ende af landet er en forsyning ramt af en mere sjælden forurening; man har både målt forhøjede bakterietal, benzen og tjære – men det er angiveligt ikke sundhedsfarligt.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden