Ugens vand: Fremskridt på kystbeskyttelse og anden klimatilpasning

Køge Bugt
Illustration: Mogens Engelund/Wikimedia.
Ugen bød på rettidig omhu på områder, hvor det ellers ofte kniber. Plus et par overraskende historier fra vores nabolande.
16. juni kl. 18:49

Der er meget fokus på PFAS og andre trusler mod drikkevandet i disse uger både her i WaterTech og andre medier – men denne ugeopsamling vil primært handle om klimatilpasning.

Torsdag kom en ny politisk aftale om Planloven, der bl.a. gør det »muligt for kommunerne at stille krav om etablering af afværgeforanstaltninger uden for lokalplanområdet som en betingelse for ibrugtagning af byggeri m.v., som skal sikres mod oversvømmelse eller erosion.« Det er med andre ord ikke kun selve et lokalplanområde, der skal klimatilpasses, men også området udenfor – hvis vand fra det område truer byggeriet i lokalplanområdet.

Aftalen indeholder også et specifikt afsnit om Køge Bugt Strandpark (foto ovenfor) – modernisering og klimasikring, som ministeriet lidt overoptimistisk udtrykker det - selv om fagfolk ved, at der er tale om klimatilpasning og ikke ’sikring’. Denne klimatilpasning vil dog »ikke kunne realiseres inden for de gældende lovbestemmelser, navnlig naturbeskyttelseslovens regler om beskyttelse af arealer inden for strandbeskyttelseslinjen.«, og derfor gøres reglerne også her mere tidssvarende.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger