Ugens vand: Er rent drikkevand også velfærd?

Børn drikkevand
De kommende ugers forhandlinger om penge til regioner og kommuner vil vise, om regeringen har en snæver definition af velfærd - med bl.a. nutidens børn og ældre i centrum - eller om den også indbefatter rent drikkevand til kommende generationer. Illustration: Bigstock.
Stramme budgetter ved regeringens forhandlinger med regioner og kommuner lover ikke så godt for vandsektoren. Men trods alt tages der lokalt små skridt i den rigtige retning for drikkevand, spildevand og klimatilpasning.
12. maj kl. 06:04

Hold igen med konsulenter og anlægsprojekter, og prioriter velfærden, formanede finansminister Nicolai Wammen (S) inden de første finansielle forhandlinger med regioner og kommuner.

Det lover ikke umiddelbart godt for regionernes og kommunernes ønske om flere penge til at sikre rent drikkevand – medmindre, at regeringen begynder at definere drikkevand som velfærd.

Der kan dog komme pres fra Venstre, både lokalt og på Christiansborg, hvor en række centrale medlemmer netop har fremsat et forslag til folketingsbeslutning om at øge regionernes pulje til oprensning.

 Der er også af pres fra regeringens partifæller i kommunerne, bl.a. i Aarhus, hvor rådmanden opfordres til at fremskynde sikring af grundvandet ved at bruge 800 millioner kroner til sikring af de mest sårbare områder.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.