Ugens vand: Det er (desværre) ofte nødvendigt at gentage budskaber om, hvad der er smart på vandområdet

8. december 2022 kl. 15:021
Utterslev Mose
Det er blevet vinter i Danmark, er er det Utterslev Mose. I baggrunden skimtes meget passende en slamsuger, og nederst i artiklen er der et bonusfoto med redaktørens hund i forgrunden. Illustration: Michael Rothenborg.
Husk nu løfterne om drikkevand og klimatilpasning m.m. i regeringsgrundlaget. Husk at forebyggelse er bedre og billigere end (forsøg på) helbredelse, når skaden er sket. Og husk galocherne, hvis du skal gå langs Gudenåen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Både Danva og Danmarks Naturfredningsforening (DN) har henvendt sig til den kommende regering og mindet om at få vand med i regeringsgrundlaget.

Danva gentager budskabet om, at spildevand kan opvarme 250.000 parcelhuse – og det er også nødvendigt, for selv om energikrisen har gjort denne type løsninger ekstra økonomisk og klima-miljømæssigt fordelagtige, er sektorkobling kun højt på dagsordenen hos de færreste politikere og embedsmænd

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. december 2022 kl. 08:59

PFAS/ pesticider. Grænseværdien for pesticider er politisk bestemt, altså ikke fastsat ud fra sundhedsskadelighed. Grænseværdi for PFAS er den sundhedsskadelige grænse, og den er 50 gange lavere end for pesticider. Til gengæld er forskere enige om, at nogle PFAS-forbindelser er 200.000 gange skadeligere end pesticiderne. Det vil sige at PFAS-indholdet i drikkevand må være (200.000:50) 4000 gange højere end pedticidindholdet. I går læste jeg, at ved en flyveplads 1500 m. fra Billund Vands boring er der i grundvandet målt PFAS 8000 gange over grænseværdien, altså potentielt svimlende (8000x4000) 32.000.000 gange over pesticidernes grænseværdi. Alligevel siger eksperter fra Region Syd at der ikke er grund til bekymring for drikkevandet.