Tvivl om EU-vandmiljøkrav og renseanlægs effektivitet forsinker supersygehus

Kan spildevandet fra det kommende supersygehus ved Odense renses godt nok ved kilden - eller skal det via et kommunalt renseanlæg for at sikre god økologisk tilstand i vandløbene? Det skal klagenævnet nu afgøre.
Kan spildevandet fra det kommende supersygehus ved Odense renses godt nok ved kilden - eller skal det via et kommunalt renseanlæg for at sikre god økologisk tilstand i vandløbene? Det skal klagenævnet nu afgøre. Illustration: Miljøstyrelsen. Se større version
Nyt Odense Universitetshospital (OUH) vil selv rense sit spildevand. Det duer ikke, mener Danmarks Sportsfiskerforbund, der nu har klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet med henvisning til EU's krav om 'god økologisk tilstand' i vandløb.
18. november kl. 06:15

’Skyd ikke på budbringeren’, har været en slags rettesnor, i hvert fald siden Shakespeares ’Henry IV’. Men det fortsætter alligevel – også i sager med betydning for vandsektoren.

Det er f.eks. med den vinkel, at visse lokale og fag-medier omtaler sagen fra Fyn, hvor Danmarks Sportsfiskerforbund har klaget over planerne om et decentralt renseanlæg på det kommende supersygehus Nyt OUH: ’Lystfisker-klage bremser december-udbud af renseanlæg på Nyt OUH’ hedder det f.eks. i Building Supply – og Fyns Amts Avis har overskriften: ’Bekymret for vandløb: Sportsfisker-klage sender renseanlæg på Nyt OUH til tælling’.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden