Tre lovende kandidater til at fjerne DMS fra drikkevandet

Rensning drikkevand
Illustration: Teknologisk Institut.
Teknologisk Institut og partnere går nu i gang med pilottests af tre lovende filtermaterialer, der i laboratorieforsøg er 95-100 procent effektive mod pesticidrester. Et tysk kulfilter kan i tilfælde af succes formentlig allerede implementeres i slutningen af 2021.
28. januar 2021 kl. 06:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Feltet er indsnævret fra ti til tre, og nu skal de mest lovende filtermaterialer undersøges i dybden. I laboratorieforsøg på Teknologisk Institut har de vist sig 95-100 procent effektive mod problemstofferne DMS og DPC. I et nyt forsøg skal de testes ude i virkeligheden – og derefter implementeres så hurtigt som muligt.

Som WaterTech fortalte i sidste uge, lægger fagfolk op til et paradigmeskifte i forhold til rensning af drikkevand. DMS, DPC og triazoler har på kort tid fortrængt BAM og andre tidligere kendte stoffer fra toppen af listerne over forurenende stoffer, vi finder i grundvandet.

Geus har kaldt de omfattende fund af DMS-pesticid for den måske værste pesticidforurening af grundvandet, vi hidtil har set, og foreløbige resultater tyder på, at problemerne med dem langtfra har toppet endnu. Derfor er det nødvendigt at rense mere i en årrække, måske fem-ti år, måske længere.

Problemet er dog, at der mangler effektive metoder, især for DMS.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger