Stormflodsløsning ved hovedstaden: Besværlig kommune må sejle sin egen sø

13. december 2022 kl. 06:061
Amager
Dragør ligger udenfor dette foto af Sydamager - og kan også risikere at havne udenfor det dige, der skal sikre (det meste af) hovedstadsområdet mod en stormflod fra syd. Illustration: Michael Rothenborg.
I kommissoriet for stormflodssikring af hovedstaden lægges der op til, at digeløsningen går ind i landet bag om Dragør. Borgerne i kommunen har selv prioriteret udsigt frem for højt sikringsniveau, men borgmesteren er meget bekymret og vil forsøge at få ændret fokus.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er en midlertidig løsning, at diget hen over Amager flader ud ved Ullerup. Allerede før færdiggørelsen i 2019 vidste man, at det såkaldte Ullerup-dige ikke beskytter hovedstaden godt nok mod stormflod, og nok skulle både forlænges og forhøjes (se grafik og foto nedenfor). 

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. december 2022 kl. 13:20

Tak for en god gennemgang. Har i flere år undret mig over at diget omkring Kalvebod fælled går ind i landet ude ved Kongelunden hvor det krydser Kongelundsvejen mellem Tårnby og Dragør kommune. Sagen er altså at borgerne i Dragør prioriterede udsigten fremfor en beskyttelse mod højvande. Eller rettere sagt de husejere der ligger langs med kysten prioriterede det. Det burde være noget forsikringsselskaberne burde interessere sig for, hvis man vælger at leve med en høj risiko bør præmien være højere ligesom Stormflodsfonden ikke bør hjælpe hvis man fraskriver sig den Statslige beskyttelse i form af et højere dige.