Stor ståhej for meget få vandsalamandere

Fælledby
Biolog Jacob Ingerslev med paddespanden, der forbliver tom under dagens indsamling. Padderne er ikke glade for det lysåbne areal, hvor der skal bygges, og dem udenfor arealet skal holdes ude af det grønne paddehegn. Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
Som hovedregel må man ikke bygge på levesteder for arter på bilag 4 i EU’s habitatdirektiv. Men man kan få dispensation ved f.eks. at flytte padder til nærliggende områder og i øvrigt gå meget gelinde frem. Det koster 5 mio. kr. på Amager Fælled i København.
27. april 2021 kl. 06:25
errorÆldre end 30 dage

Biolog Jacob Ingerslev stikker sin behandskede hånd ned i spanden og roder lidt rundt.

»Næh, heller ikke her,« siger han og går videre til næste spand.

Biologen fra Sweco er på jagt efter stor vandsalamander - den særligt beskyttede paddeart, der har været med til at skabe ekstra røre omkring byggeriet her på Amager Fælled.

Den såkaldte Fælledby skal bl.a. huse 2.000 boliger, heraf 500 almennyttige, samt to daginstitutioner, en skole og et plejecenter. Danmarks Naturfredningsforening (DN) og andre kritikere mener slet ikke, at der skal bygges på det, de kalder ’Lærkesletten’, og har argumenteret med, at det kan skade både fugle og padder.

Men fugle kan som bekendt relativt nemt flytte sig (der skal bygges på blot cirka seks procent af Amager Fælled og en halv procent af hele Naturpark Amager). Og man kan godt få tilladelse til at bygge på et areal, der er levested for de ellers strengt beskyttede paddearter på bilag 4 i EU’s habitatdirektiv.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.