Spildevand kan løse PtX-anlægs udfordringer med vandforsyning

Ole Enevold Jensen, Nowocoat
Illustration: Nowocoat.
Vand skal være ultrarent for at kunne bruges i Power-to-X-processen, og så kan man ligeså godt forsøge at bruge spildevand fremfor grundvand, når det alligevel skal renses. Det er tanken bag et forsøg i Esbjerg, der har store globale perspektiver.
31. maj kl. 06:10

Power-to-X er en af hjørnestenene i den grønne omstilling, men der har været advarsler om, at store PtX-anlæg kan skabe lokale problemer for forsyningen af drikkevand. Inden for de næste fem år forventes det, at mindst to store Power-to-X-anlæg vil etablere sig i Esbjerg-området, og den lokale DIN Forsyning går derfor nu sammen med Niras og undersøger, om man kan bruge renset spildevand i stedet for grundvand.

Forretningsudviklingschef Claus A. Nielsen fra DIN Forsyning mener, at det vil være en kæmpe gevinst både miljømæssigt og økonomisk og et væsentligt bæredygtigt bidrag til Power-to-X-udviklingen i Danmark.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. maj kl. 08:31

Dejligt at se, at der er gang i det. Jeg skrev til de øverste på området, men fik det svar, at det var grundforskning. Nu ser jeg til min glæde, at det er mere end det :)