Små padder forsinker indsats mod Danmarks mest forurenende kloakoverløb

Spidssnudet frø
Illustration: Orbicon.
Spidssnudet frø skabte den første større danske sag, hvor EU-beskyttede padder stak en kæp i hjulet på byggeplaner. Nu får arten også indflydelse på et nærliggende forsinkelsesbassin – der ellers er hårdt tiltrængt.
20. januar kl. 06:32
errorÆldre end 30 dage

Overløbsbygværket U11 har belastet et af hovedstadens største naturområder i næsten 100 år. Løsninger er på vej, men nu bliver den væsentligste af dem forsinket: Der er nemlig spidssnudet frø i området, hvor der skal bygges et stort underjordisk forsinkelsesbassin ved Utterslev Mose i København.

»Vi har fundet en udformning og placering til anlægget. Men pga. en frøkorridor og paddehul i projektområdet, er det sammen med Gladsaxe Kommune besluttet, at der skal udarbejdes en miljøvurdering af projektet,« fortæller Sølvi Dam Joensen, planlægger i Novafos.

Han forventer stadig, at anlægget bliver taget i brug i 2024, men pga. miljøvurderingen bliver det efter alt at dømme først ved udgangen af det år.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger