Professor Marina Bergen Jensen foran den multifunktionelle klimaskærm.
Professor Marina Bergen Jensen foran den multifunktionelle klimaskærm.

Foto : Michael Rothenborg

Skybrud bør håndteres ved kilden

Der tales meget om de blågrønne klimaløsninger, men hovedstadens skybrudsplan er reelt fyldt med traditionelle, grå rørløsninger – og det er uhensigtsmæssigt, siger professor på Københavns Universitet. Andre eksperter bakker op. Københavns Kommune afviser kritikken.
»Den her grønne klimaskærm er et godt eksempel på en blågrøn løsning, som man kunne bruge meget mere,« siger Marina Bergen Jensen, professor i klimatilpasning på Københavns Universitet.
Få fuld adgang til WaterTech?
WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.
Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Over eller under jorden?

Blågrøn infrastruktur, LAR (Lokal Afledning af Regnvand), naturbaserede klimaløsninger. Kært barn har mange navne, men selv om alle godt vil tale om overfladeløsningerne, vælger man alt for ofte de traditionelle grå under jorden.

Det mener bl.a. professor i design og konstruktion af bylandskaber tilpasset klimaændringer Marina Bergen Jensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet. Hun er i den forbindelse især kritisk over for hovedstadens skybrudsplan.

WaterTech er taget på rundtur med professoren. I dag handler det primært om tagvand, næste uge primært om vejvand.