Renseanlæg kan spare penge og CO2 med intelligent styring af strømforbrug

marselisborg
Illustration: Ole Hartmann Schmidt. Se større version
De danske rensningsanlæg tegner sig for omkring én procent af Danmarks energiforbrug. Nu har et forskningsprojekt set nærmere på, hvordan anlæggenes strømforbrug kan gøres fleksibelt til gavn for elsystemet, klimaet og ikke mindst vandsselskabernes bundlinje.
3. november 2020 kl. 06:10
errorÆldre end 30 dage

Vandrensning kan blive billigere og mere klimavenligt, hvis renseanlæggene planlægger deres strømforbrug efter elpriserne. Samtidig kan en sådan styring afhjælpe elnettet med at komme af med overskudsstrøm. 

Det er den grundlæggende tanke i et forskningssamarbejde mellem DTU og Krüger A/S. Resultaterne af projektet er offentliggjort i en artikel i tidsskriftet Applied Energy.

»Vi får mere og mere vindenergi i Danmark, men det svinger, hvor meget energi der kommer fra vindmøllerne. Derfor giver det rigtig god mening, hvis vi kan koordinere, så de strømkrævende processer bruger strøm på de rigtige tidspunkter,« forklarer Peter Alexander Stentoft, der netop har afsluttet sin erhvervs-ph.d. med Krüger A/S og DTU Compute.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.