Regnvandsrensning gør rekorddyrt klimaprojekt markant billigere

Ifølge beregningerne vil cykelstien gennem Lyngby midtby - den gamle Fæstningskanal - blive oversvømmet til dette niveau cirka hvert 12. år.
Ifølge beregningerne vil cykelstien gennem Lyngby midtby - den gamle Fæstningskanal - blive oversvømmet til dette niveau cirka hvert 12. år. Illustration: Visualisering: Niras/Lyngby-Taarbæk Kommune. Se større version
Lyngby-Taarbæk Kommune kapper næsten en tredjedel af prisen på spektakulært klimatilpasningsprojekt, primært ved hjælp af rensning af vejvand nærmere kilden. En pligt for borgerne til at afkoble regnvand kan gøre projektet endnu billigere.
23. marts kl. 06:10
errorÆldre end 30 dage

Et af Danmarks dyreste klimatilpasningsprojekter målt pr. borger er blevet markant billigere.

Det er et spektakulært projekt i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København med kulturhistoriske elementer som delvis genskabelse af en gammel Fæstningskanal, hvis budget er blevet reduceret fra 1,27 milliarder til 930 millioner kroner.

Det kan primært lade sig gøre, fordi man vil rense regnvand løbende tættere på kilden og dermed spare dyr opbevarings-, lednings- og pumpekapacitet.

»Besparelsen på omkring 340 millioner skyldes først og fremmest, at vi vil arbejde med ny teknologi i form af aktive filtrerings- og renseanlæg, Actiflo, på regnvandet – som gør, at vandet kan udledes til nærmere recipienter,« forklarer Sigurd Agersnap (SF), formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

Projektet, der blev anbefalet i kommunens teknik- og miljøudvalg i sidste uge, har endog potentiale til at blive endnu billigere – hvis der opnås flertal for at få grundejere til at afkoble regnvand på egen grund.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden