Regnvandskassetter kan være klimaløsning på snæver plads

Kassettesystem klimasikring
Kassetter kan nogle gange lette opbygningen og bedre udnytte pladsen i et regnvandsbassin, her i Fredericia. Illustration: Scanpipe. Se større version
Det kan være svært at få plads til regnvandsbassiner i tæt bebyggede områder. Men et modulbaseret kassettesystem kan rumme mange m3 på få m2. Det første af slagsen er netop installeret i Fredericia.
2. december 2021 kl. 06:06
errorÆldre end 30 dage

Der er ofte begrænset plads til klimasikring i bebyggede områder. Men hvis der ikke er ledigt areal til blågrøn klimasikring eller et stort åbent regnvandsbassin, kan en nedgravet løsning være et godt alternativ.

I Fredericia har man netop som de første i landet installeret en ny type nedgravet løsning – et kassettesystem - der kan anvendes på stærkt begrænset plads.

»Med det forbehold, at vi endnu ikke har driftserfaringer, mener jeg, at store kassetteløsninger er et alternativ, man skal se på, når forholdene er til det,« siger Max Jacob Friis, projektleder fra Fredericia Spildevand & Energi.

Han påpeger, at løsningen er kendt og testet som faskiner i mindre skala ved eksempelvis huse.

»Kassetteløsninger skal med i planlægningen som alternativ til de lukkede betonbassiner eller åbne bassiner. F.eks. hvor pladsen er begrænset, eller hvor der er sætningsgivende jordbundsforhold, som ikke tåler tung last, og endelig kan det være billigere at anlægge,« siger han.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
BJØRN Nielsen
14. december 2021 kl. 08:15

At skrive at det er første af sin art i danmark er at lukke øjnene for de anlæg der er lavet i bla. Frederiksberg de sidste 5 år. Løsningen er helt sikkert fordelagtig - især hvor der er lidt plads - og der er mange både anlægs og driftserfaringer at hente på Frederiksberg.