Principiel sag om sårbart drikkevandsområde ved hovedstaden skal i Højesteret

15. september kl. 06:01
Bjellekær kildeplads
1926, står der på den lille vandværksbygning i baggrunden. Og Bjellekær Kildeplads skulle gerne levere vand i mange årtier endnu, mener Egedal Kommune, Hofor og Danva. Illustration: Michael Rothenborg.
Hvor langt må en kommune gå for at beskytte drikkevandet efter en central paragraf i Miljøbeskyttelsesloven? Det er kernen i en sag, der nu skal i Højesteret, og som har betydning for alle vandselskaber og –forsyninger i Danmark. Derfor går både Hofor og Danva aktivt ind i sagen og bakker op om kommunen og de hidtidige retsafgørelser.

I efteråret 2016 gjorde Egedal Kommune - som den første i landet - brug af paragraf 24 i Miljøbeskyttelsesloven for at beskytte drikkevandet i et 67 hektar stort boringsnært beskyttelsesområde (BNBO) til Bjellekær Kildeplads. 

Siden har sagen været både gennem Miljø- og fødevareklagenævnet og Østre Landsret – og for et par måneder siden ankede lodsejerne i Bjellekær til Højesteret. 

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger