Power-to-X kan skabe store vandforsyningsproblemer – rejses nu politisk

Thyborøn
Det er bl.a. i Lemvig Kommune (her med Thyborøn set fra luften), hvor der allerede nu er meget stor efterspørgsel på vand til PtX. Illustration: TripleNine/Teknologisk Institut. Se større version
SF opfordrer regeringen til at sikre, at det store vandbehov ved PtX ikke belaster drikkevandsforsyningen. Klimaministeren lover at undersøge vandudfordringen grundigt, men tror dog ikke på nationale problemer. Branchen er også mest bekymret for lokale og regionale udfordringer.
22. december 2021 kl. 09:07

Sagen om den potentielt meget kraftige stigning i vandforbruget, som Power-to-X-anlæg kan forårsage, bliver nu rejst politisk.

Det var fagfolk i vandsektoren og en forsker fra Aarhus Universitet, der i WaterTech/Ingeniøren i går påpegede, at udfordringen med at skaffe nok vand – og rent nok vand - til regeringens store PtX-ambitioner er underbelyst.

Flere vandselskaber har allerede oplevet forespørgsler på vand til PtX, som vil øge deres leveringer til erhvervslivet til det dobbelte eller mere. Det gælder bl.a. Lemvig Vand og DIN Forsyning i Esbjerg.

Bekymringerne får nu SF’s naturordfører Rasmus Nordqvist til at stille spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin (S) – da hun er ressortminister for drikkevand.

»Ministeren bedes oplyse, hvordan regeringen vil sikre vandforsyningen til PtX uden at belaste drikkevandsforsyningen.«

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.