Politisk opbakning til vandsektor-ønsker i pesticidforhandlinger

Landmand pesticider
Illustration: Bigstock. Se større version
Flere test og mere kontrol er i spil i de drøftelser om en ny, mere ambitiøs sprøjtemiddelstrategi, som Folketinget i dag tager hul på. SF kritiserer, at miljøministeren sparker en del af problematikken til hjørne.
11. januar kl. 06:15

Flere testmarker, kontrol for ulovlige pesticider ude på markerne - ikke kun i opbevaringsrummet - og udvidet monitorering af overfladevand.

Det er nogle af de vigtigste konkrete forslag, som Danva og Danske Vandværker forsøger at få med i Folketingets pesticidforhandlinger, hvor næste møde er i dag tirsdag. Foreningerne har sendt et fælles notat til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

»En ny og revideret pesticidstrategi er afgørende for, at vi også fremover kan holde et skarpt øje med, hvilke pesticidstoffer, der siver ned til vores grundvand,« siger Susan Münster, direktør for Danske Vandværker.

Grundvandsparker også et stort ønske

Foreningerne fremhæver også vigtigheden af beskyttelse af ’udvalgte, strategisk vigtige grundvandsdannende områder’, som er ’svært erstattelige for forsyningssikkerheden’, og som skal gøres sprøjtefrie (fx i form af økologisk drift, skovrejsning, åben natur mv.).

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.