Politisk krav om fremme af varmepumper på drikke- og spildevand

Kalundborg varmepumpe
Illustration: Kalundborg Forsyning.
Venstre beder nu ministeren om færre barrierer og klarere regler for overskudsvarme fra varmepumper på vand. Også K er utilfredse. Allerede i 2020 besluttede et flertal at fremme denne grønne teknologi, der kan være med til at erstatte russisk gas – men der er ikke rigtig sket noget.
31. maj kl. 06:06

En af de grønne teknologier, der kan erstatte russisk gas, er varmepumper på drikke- og især spildevand. Men som vandsektoren har påpeget i årevis, er der store barrierer på brugen af dem.  

Nu er Venstre ved at miste tålmodigheden. Partiets forsyningsordfører har netop stillet et spørgsmål til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) med ordlyden:

»Vil ministeren tage initiativ til at fjerne administrative barrierer og skabe mere klare regler, så overskudsvarme i højere grad kan blive brugt til opvarmning med varmepumper på spildevand? Der henvises til artiklen ’Varmepumper på vand kan erstatte gas – Energistyrelsen lover at fjerne barrierer’ fra WaterTech

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger