PFAS-slam kan renses og tørres uden risiko for udslip

7. april kl. 06:184
tørring PFAS-slam
Illustration: Drying Matter.
En ny variant af et forbrændingsanlæg til rensning af PFAS-holdigt spildevandsslam holder tørringen i et lukket system. »Godt, at det er eftervist, at de ikke finder PFAS« siger ekstern ekspert.
Artiklen er ældre end 30 dage

En ny lovende teknologi til tørring af PFAS-holdigt slam er nu blevet dokumenteret. Det er den lille virksomhed Drying Matter fra Fuglebjerg på Sjælland, der har udviklet en tørringsteknologi, hvor luften, der tørrer slammet, holdes inde i et lukket system.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. april kl. 13:12

Hej Erik Hvis vores tørrede slam afbrændes i en roterovn, har undersøgelser fra Guldborgsund Forsyning vist at fosforen i bundasken er plantetilgængelig. Flyveasken vil indeholde tungmetallerne, og vil skulle deponeres. Vi mener ikke at syreekstraktion af næringsstofferne er fremtiden, hvorfor vi arbejder på at opskalere en patenteret teknologi uden brug af syre. Den regner vi med er på markedet inden for de næste par år. Derved vil den inorganiske rest kunne bruges i beton og direkte substituere jomfruelige materialer. Alternativt kan tørreren installeres blot for at omkostningsminimere transport, og gøre slammet lagerstabilt. For ned til 250 kWh per ton vand fjernet kan mængden reduceres med 75%.

Venlig hilsen Thomas

3
7. april kl. 13:09

Hej Erik Hvis vores tørrede slam afbrændes i en roterovn, har undersøgelser fra Guldborgsund Forsyning vist at fosforen i bundasken er plantetilgængelig. Flyveasken vil indeholde tungmetallerne, og vil skulle deponeres. Vi mener ikke at syreekstraktion af næringsstofferne er fremtiden, hvorfor vi arbejder på at opskalere en patenteret teknologi uden brug af syre. Den regner vi med er på markedet inden for de næste par år. Derved vil den inorganiske rest kunne bruges i beton og direkte substituere jomfruelige materialer. Venlig hilsen Thomas

2
7. april kl. 08:51

Hvordan sikres det, at fosfor fra slammet recirkuleres til landbruget? Hvordan håndteres asken? Skal fosfos vha. syre ekstraheres ud af slamasken?

1
7. april kl. 08:50

Hvordan sikres det, at fosfor fra slammet recirkuleres til landbruget? Hvordan håndteres asken? Skal fosfos vha. syre ekstraheres ud af slamasken?