PFAS-forurening i jord kan varmes væk, inden den når vand

PFAS rensning
Processpecialist Søren Eriksen justerer luft-flowet gennem den opvarmede cylinder, hvor Krüger behandler den PFAS-forurenede jord. Illustration: Krüger. Se større version
Krüger tør nu godt love, at man kan få bugt med PFAS-forurening, inden den gør skade på drikkevand eller vandmiljø – og på en miljø- og klimavenlig facon. Der er dog ikke nogen præcis beregning af, hvornår denne opvarmning til 350 grader kan betale sig frem for f.eks. afværgepumpning.
16. november 2021 kl. 06:26
errorÆldre end 30 dage

En oprensningsmetode til at fjerne resterne fra Agent Orange – den gift, som amerikanerne sprøjtede fra fly under Vietnamkrigen – vil også virke på de danske PFAS-forureninger. Det er budskabet fra Krüger, der efter vellykkede laboratorieforsøg nu erklærer sig klar til at bruge metoden i praksis.

»Vi kan opvarme og dermed fjerne det PFAS, der stadig er i jorden - og således undgå, at der siver mere ned og skaber problemer for vandmiljø eller drikkevand,« siger Niels Ploug, produktchef i Krüger.

Virksomheden har ikke kun referencen fra Vietnam, men også en række eksempler fra deres samarbejdspartnere i Californien og andre dele af USA, samt Sydkorea.      

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.