På tidlig pension i Danmark - skaffer nu rent vand i udviklingslande

Jeppe Kjems
Jeppe Kjems tiltrækkes af projekter på et lokalt plan som her i Uganda, hvor han kan hjælpe håndgribeligt, f.eks. gennem indkøb af vanddunke. Illustration: Jeppe Kjems.
Efter en samtale med sin chef for år tilbage er Jeppe Kjems i dag præcis, hvor han så sig selv dengang: I gang med drikkevandsprojekter i fattige lande.
23. juni kl. 06:04

»Må den almægtige Gud belønne dig og hele din familie rigeligt.«

Dét budskab fra Uganda lander i Jeppe Kjems’ indbakke under interviewet med WaterTech/Ingeniøren.

Med mørkeblå skjorte og brune bukser sidder han med en ro, der matches af hans tonefald og ansigt. Men hans fremtræden dækker over en stille passion, der viser sig som et smil, når han for eksempel taler om hilsner som denne:

»Vandsystemet, du gav os, virker stadig fint. Vi får godt med drikkevand,« lyder mailen fra Naome Nkalubo, der til daglig er skoleleder for mere end 70 børn, der indtil 2019 led under diarré, udslæt og sår som følge af bakterier i det lokale vand.

»Så kan man da kun blive glad, når sådan en hilsen tikker ind,« siger Jeppe Kjems, der kan se tilbage på mere end 12 drikkevandsprojekter gennemført hen over to årtier.

Alt dét var muligvis ikke sket, hvis ikke han i 1995 var blevet kaldt ind til en samtale med sin chef i Novo Nordisk, som han dengang arbejdede med installation af industrielle vandsystemer for.

Dér blev han spurgt, hvor han så sig selv om 15 år.

»Det måtte jeg indrømme, at jeg ikke havde tænkt over, så jeg måtte lige hjem den aften og spise middag med Barbera, så vi kunne få overvejet det,« fortæller Jeppe Kjems.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger