På detektivarbejde: Kilder til overskridelser af 15 miljøfarlige stoffer skal opspores

Biofos Damhusåen Renseanlæg
Illustration: Biofos.
I det første projekt af sin art herhjemme forsøger Biofos at finde kilderne til overskridelser af miljøkvalitetskrav i udløbsvandet fra sine tre renseanlæg. Resultaterne vil kunne bruges i Miljøministeriets partnerskab om miljøfarlige stoffer og andre steder i landet.
8. marts kl. 06:20
errorÆldre end 30 dage

Koncentrationen af 15 miljøfarlige stoffer er overskredet – dvs. højere end miljøkvalitetskravet - i udløbet på Biofos’ tre renseanlæg i hovedstaden.

Det er resultatet af foreløbige undersøgelser af indløbsvandet og udløbsvandet på Lynetten, Damhusåen og Avedøre renseanlæg, der er lavet som led i et opsporingsarbejde af miljøfarlige stoffer.

De kommunalt ejede renseanlæg skal ifølge bekendtgørelsen rense mekanisk, biologisk og kemisk. Der er ikke krav til rensning af miljøfarlige stoffer, men kommunen har krævet et opsporingsarbejde i Biofos’ seneste udledningstilladelser til Lynetten og Damhusåens renseanlæg.

Vandselskabet skal derfor nu – sammen med sine 15 ejerkommuner og DHI - til at opspore kilderne til de 15 fokusstoffer i oplandet.

»Ved at løfte opgaven i flok kan vi bruge de kræfter, vi har, bedst muligt. Samtidig får vi også mest miljø for pengene,« siger Anders Faber, miljøchef i Biofos.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger