Økonomiaftale: Kun mindre millionbeløb til stærkt problematiske PFAS-grunde

brandbekæmpelse miliærbase USA
Illustration: U.S. Air Force/Airman 1st Class Michael X. Beyer.
Ønsket var 100 millioner årligt, og det blev bakket op af oppositionspartier, men den stramme økonomiaftale mellem regering og regioner afsatte kun 20 til oprydning af PFAS-grunde. Det er dog en start, mener regionsformand.
10. juni kl. 17:09

Man skal helt over på side 19 i Danske Regioners økonomiaftale med regeringen for at finde noget om jordforurening og andet miljø.

Her står der, at der årligt bliver sat 20 millioner kroner af til håndtering af PFAS-forurening. Kun en femtedel af det beløb, regionerne havde bedt om, som blev støttet af flere partier i Folketinget, og som de fleste fagfolk er enige om, er alt for lille.

Årsagen til, at der trods alt var en vis lydhørhed var, at man har ændret ret radikalt på vandkvalitetskriterierne – især ved at nedsætte grænseværdierne.

»Der har vi ikke været helt enige om niveauet, men nu har vi lavet en aftale omkring det, og vi er glade for, at få flere midler til opgaven, selv om vi kan være i tvivl, om det er nok,« siger Anders Kühnauformand for Danske Regioner.

Vil koste milliarder

Künau fortsætter:

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger