Nyt klimapartnerskab skal bidrage til at reducere det danske klimaaftryk

Nyt klimapartnerskab skal bidrage til at reducere det danske klimaaftryk

 

Et nyt klimapartnerskab med fokus på affald, vand og cirkulær økonomi skal komme med anbefalinger til, hvordan affalds- og vandsektoren kan blive endnu bedre til at reducere dets klimaaftryk, end det er i dag.

I front for partnerskabet har miljøminister Lea Wermelin (S) udnævnt Camilla Haustrup Hermansen, der til dagligt er direktør og medejer af virksomheden Plus Pack, som formand for klimapartnerskabet. Et partnerskab, der er ét ud af 13 nye partnerskaber mellem regeringen og erhvervslivet.  

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse

»Affaldssektoren og vandsektoren har et stort klimaaftryk, og vi skal sikre, at vores håndtering af både drikkevand, spildevand og affald sker så klimavenligt som overhovedet muligt,« udtaler miljøministeren i pressemeddelelsen.

Partnerskabet med Camilla Haustrup Hermansen i spidsen skal således række ud til de centrale aktører i affalds- og vandsektoren, og »det er et stort ansvar,« som sektorerne må tage på sig, lyder det fra Plus Pack-direktøren.

»Heldigvis er der en stor vilje i virksomhederne til at gøre det. Nu vil jeg gå sammen med gode kræfter inden for vandsektoren og affaldssektoren og se på, hvordan vi kan finde endnu flere konkrete løsninger, der på samme tid kan reducere det danske klimaaftryk og inspirere resten af verden til at følge os,« siger Camilla Haustrup Hermansen.

Drivhusgasudledning fra affalds- og vandsektoreren udgør ifølge Miljø- og Fødevareministeriet 2 pct. af de samlede danske udledninger. 

Regeringen har bedt om at modtage de 13 partnerskabers anbefalinger, så de kan tænkes sammen med regeringens udspil til en klimahandlingsplan.

https://pro.ing.dk/4334

12. nov 2019 09:53