Nye UV-anlæg på hemmelig bakketop skal hindre tørlægning i hovedstaden

Bruser
Illustration: Bigstock.
Søndag aften stod mange københavnere med meget lidt eller intet vand i hanerne pga. et usædvanlig højt forbrug – og et svagt punkt i vandforsyningen. Læs, hvordan Hofor håber på at løse problemet inden næste sommer.
13. august 2020 kl. 06:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det var et par gamle UV-anlæg, der var den primære årsag til, at mange københavnere løb helt eller delvist tør for vand søndag aften og mandag morgen.

Og det er et par nye UV-anlæg, der sammen med bedre ventilation og styring skal forhindre, at det sker igen.

Men for at finde ud af, hvordan UV-anlæg hænger sammen med tørlagte vandhaner, må vi lige skrue tiden tilbage til søndag aften – hvor sektionsleder i Hofor Ulrik Norup blev ringet op kl. 17.45.

En perfekt storm på vandforbruget

»Jeg var lige kommet hjem fra Odsherred, hvor jeg havde kørt min datter til efterskole på min sidste feriedag. Mine teknikere siger så, at der mangler vand i store dele af byen, og vi vurderer først, at det må skyldes et stort ledningsbrud.«

»Men det viser sig, at der åbenbart bare er rigtig mange københavnere, der er kommet hjem fra ferie, eller fra stranden eller andet, og som er begyndt at bruge rigtig meget vand der sidst på eftermiddagen. Til et bad for at skylle saltvandet af, til den tørre have, til tøjvask, til madlavning osv. osv.,« fortæller Ulrik Norup.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger