Nye dønninger i sag om genbrug af havnesediment til kystbeskyttelse

Odden Færgehavn
Sediment skal renses op fra Odden Færgehavn, og næsten alle parter vil godt have det nyttiggjort som kystsikring - men ikke Kystdirektoratet. Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
Miljøministeren skal nu dokumentere, at Kystdirektoratets afvisning af nyttiggørelse af sediment fra Odden Færgehavn ikke skader ålegræs, som fagfolk og forskere er bekymrede for.
22. april 2021 kl. 06:11
errorÆldre end 30 dage

Hvad er bedst? At genbruge havnesediment som kystbeskyttelse – og derved både spare ressourcer og penge for havudsatte husejere? Eller at bypasse sedimentet, så det risikerer at ødelægge naturbeskyttet ålegræs?

Det er spørgsmålet i en nøddeskal, ifølge et lokalt digelag, Odsherred Kommune og SF, der alle hælder kraftigt til, at svaret må være det første.

De er derfor ikke tilfredse med, at ministeren som svar på Folketingsspørgsmål blot henviser til Kystdirektoratets såkaldte 'hierarki' - der betyder at sedimentet fra Odden Færgehavn skal bypasses.

SF’s Rasmus Nordqvist har stillet en række opfølgende spørgsmål i den principielle sag – herunder krav om dokumentation for, at ålegræsset ikke skades.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.