Ny teknologi udvinder kvælstof fra spildevand og sender det tilbage til marken

13. september 2022 kl. 06:062
Lynetten renseanlæg
Et par dråber i havet, der kan blive til et stort spildevands-kinderæg? Biofos og partnere har store forventninger til en ny teknologi, der genanvender kvælstof fra rejektvandet. Illustration: Michael Rothenborg.
Genindvinding af kvælstof på Renseanlæg Lynetten nedbringer energiforbrug og lattergas-udledning samtidig med, at det øger kapaciteten og fremmer den cirkulære økonomi. Og så er det efter alt at dømme ikke dyrere end den gængse biologiske rensning.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der har i mange år været stigende fokus på, om man kan udvinde og genanvende fosfor fra renseanlæg – vel at mærke på en måde, så det kan betale sig økonomisk. 

Men nu kan en ny teknologi med genanvendelse af kvælstof for renseanlæg måske overhale fosfor-bestræbelserne indenom – og med tiden blive en vigtig ingrediens i den cirkulære økonomi.

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. september 2022 kl. 22:17

Kan det passe at Ingeniøren anvender et udtryk som ammoniumkvælstof i en teknisk artikel ????

2
3. oktober 2022 kl. 09:18

"Ammoniumkvælstof" er et anerkendt begreb inden for spildevandshåndtering, som i høj grad er en ingeniørdisciplin, så det er der ikke noget galt med. Fjernelse af ammoniumkvælstof fra spildevand er normalt den mest energikrævende del af spildevandsrensning, og det er fint at udforske mulighederne for at genvinde ammoniumkvælstof i stedet for at omdanne det til atmosfærisk kvælstof og dermed tabe en værdifuldt gødningsstof.