Ny statistik: Disse kommuner udleder mest spildevand via kloakoverløb

vand vandløb
Illustration: Michael Rothenborg.
En sydsjællandsk kommune er blandt de største syndere på en ny liste over kommunernes overløb med spildevand, kvælstof og fosfor, som miljøministeren har sendt til Folketinget. Der er usikkerhed om data - men den er på vej til at blive mindsket.
25. juni 2020 kl. 06:20
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er store forskelle på de danske kommuner ift, hvor meget spildevand, kvælstof og fosfor der ledes ud i vandmiljøet via kloakoverløb efter skybrud og kraftig regn.

Det fremgår af en ny oversigt over overløb med helt eller delvist urenset spildevand fordelt på kommuner, som miljøminister Lea Wermelin (S) har sendt til Folketinget.

Oversigten er fra 2018 og en del af et svar til Morten Messerschmidt (DF), der ligesom en lang række andre folketingspolitikere har stillet spørgsmål i kølvandet på sagen om Hofors planlagte spildevandsudledning og de mange overløb fra København og andre kommuner.

Faxe Kommune udleder mest spildevand via kloakoverløb

Der er en vis usikkerhed om tallene, bl.a. pga. mangelfulde indberetninger. Men det fremgår af oversigten, at netop København er den største synder totalt set, når det handler om kubikmeter udledt kloakoverløbs-spildevand.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger