Ny renseteknologi til hospitalsspildevand fungerer fint – men forsvinder fra markedet

18. august 2022 kl. 06:071
Herlev hospital
Herlev Hospital har ikke kun sine egen klimatilpasningsbede med lavninger og specielt udvalgte planter, men også sit eget renseanlæg. Det sidste er dog nu løbet ind i uforudsete problemer. Illustration: Michael Rothenborg.
Renseanlægget på Herlev skulle have været referenceanlæg for alle Region Hovedstadens hospitaler, men producenten har trukket sig fra markedet. Så nu leder man med lys og lygte efter en ny teknologi til effektiv rensning af spildevandet.
Artiklen er ældre end 30 dage

På Herlev Hospital står et renseanlæg, der er Best Available Technology (BAT eller Bedste tilgængelige teknologi) – men snart er teknologien ikke tilgængelig længere. Det er et tilbageskridt for de danske hospitalers forsøg på at rense deres eget spildevand on site.

»Det er virkelig ærgerligt, for det fungerede rigtig fint,« siger Heine Knudsen, enhedschef i Energi & Miljø i Region Hovedstaden.

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. august 2022 kl. 10:08

Der er adskillige leverandører i Danmark som kan levere alternativer til Grundfos membranerne med præcis samme behandlingseffekt. Eksempler på store firmaer i hovedstadsområdet er Kruger/Veolia og Alfa Laval.