Ny pumpestation kan tømme et olympisk svømmebassin på to minutter

vand skybrudstunnel
Illustration: Niras.
Avanceret model tester pumper til storstilet skybrudsprojekt, der skal begrænse oversvømmelser i de lavereliggende dele af hovedstaden. Pris: 320 millioner kroner.
31. marts 2020 kl. 06:32
errorÆldre end 30 dage

Der er mildt sagt store krav til pumpestationen: Op til 20 m3 vand skal kunne strømme igennem den pr. sekund. Det bliver en af Danmarks største af slagsen – og kapaciteten i de seks kraftige pumper svarer til, at et olympisk svømmebassin kan tømmes på to minutter.

Derfor har bygherrerne Hofor og Frederiksberg Forsyning og et internationalt rådgiverhold med Niras i spidsen testet Grundfos-pumperne og den tilhørende tunnelskakt med en specialdesignet model i DHI’s testfaciliteter til fysiske modelforsøg i Hørsholm.

Med en 2,5 meter høj vandtank af plexiglas kan man skabe en naturtro modellering af den planlagte pumpestation ved Kalvebod Brygge og sikre, at alt er på plads og i orden, inden man går i gang med selve byggeriet af det storstilede skybrudsprojekt i Københavns undergrund.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger