Ny håndtering af EU-regler kan løse op for strandet kystprojekt i Nordsjælland

Kystsikring Nordsjælland Hellebæk
Illustration: Michael Rothenborg.
EU’s naturregler kan betyde ekstraregning på op mod 150 mio. kr. for beskyttelse af nordsjællandske kyster. Sagen er rejst i Folketinget, hvor ministeren forsikrer, at staten vil hjælpe med en hensigtsmæssig løsning – men ikke med ekstra penge.
7. april kl. 06:25
errorÆldre end 30 dage

Det bliver formentlig nødvendigt at bruge undtagelser fra EU’s strikse miljøregler for at få kystbeskyttelsen af de udsatte strækninger i Nordsjælland på plads. Det fremgik af miljøminister Lea Wermelins svar, da sagen var oppe og vende i Folketinget for et par uger siden.

»Hvis der skal ske en fravigelse fra Natura 2000-reglerne – hvad der formentlig skal i det her kystbeskyttelsesprojekt – så skal Miljøministeriet give en udtalelse, før kommunen træffer beslutning om fravigelse,« sagde Lea Wermelin (spørgsmålet om sagen begynder cirka 23.30 min henne her).

Det er den indskudte sætning, man skal lægge mærke til; ifølge WaterTechs oplysninger indikerer den, at man arbejder på en konkret fravigelse.  

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. april kl. 15:37

Det var dejligt endelig at få kvalt den vildfarelse, at habitatreglerne og deres krav skulle være nye. Jeg tror skrønen opstod i kølvandet på Jyllingesagen, hvor man måtte undskylde sig med nye regler, da man efter at have ødelagt habitatområdet fik sagen hjemvist.