Nu skal der styr på kemi i vandmiljøet
EU-kommissionen har i årevis kritiseret, at især danske vandløb er i ukendt kemisk tilstand. Dermed mangler der viden til at vurdere, om miljøfarlige stoffer udgør et problem for vandmiljøet.

Foto : Michael Rothenborg

Nu skal der styr på kemi i vandmiljøet

Danmark har i otte år overhørt kritik fra EU-Kommissionen af, at vi ikke kender nok til den kemiske tilstand i vores åer, søer og kystvande, erkender miljøministeren. Hun vil nu måle flere steder, opgradere beregningsmodellerne og fastsætte miljøkvalitetskrav for flere stoffer. Fagfolk kræver hurtigere indsats.
Kemi i vandmiljøet er et overset – nærmest helt ignoreret – miljøproblem. Det fastslog Dansk Miljøteknologi og andre branchefolk i WaterTech i en artikel i november i fjor, hvor SF også lovede at rejse sagen politisk.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer