Nu bliver det nemmere at undgå spild af sprøjtegifte på markerne - til glæde for grundvandet

Landmand pesticider
Illustration: Bigstock.
Hvor jordbrugere tidligere har påfyldt planteværnsmidler i en åben tank, når marksprøjten skulle fyldes, håber kemivirksomhederne, at et enkelt, standardiseret, lukket påfyldningssystem vil blive normalen. Det er gode nyheder for drikkevandet.
7. december 2021 kl. 06:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Det plasker jo vældigt, når man skal fylde på - ligegyldigt om man står ude på marken eller derhjemme på gården. Der kommer ikke noget luft ind i dunken. Og du skal tænke på, jeg har arbejdet med det her i mange år, så det er altså mange små bække,« siger Henning Pedersen, der har arbejdet med jordbrug - og bekæmpelsesmidler - i over 30 år. 

Han er en af de jordbrugere, der i mange år har måtte pøse bekæmpelsesmidler fra dunken og ned i et åbent kemirum, når marksprøjten skulle fyldes. 

Men nu er 11 af de største kemi-virksomheder nået til enighed om designet til det standardiserede, lukkede påfyldningssystem til bekæmpelsesmidler, Easyconnect.

Hvor man før har påfyldt bekæmpelsesmidler som pesticider og herbicider i en åben tank, kan det nye system mindske den direkte kontakt, jordbrugerne har med bekæmpelsesmidlerne.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger