Natur- og badevandshensyn tvinger til at omlægge stor skybrudstunnel

Badestranden i Valbyparken.
Valby Strand er plaget af kloakoverløb, men med en kommende skybrudstunnel nedsættes antallet af overløb fra den værste kilde, Gåsebækrenden, fra ca. fire til under et om året. Illustration: Pressefoto/Valby Lokaludvalg.
Den oprindelige linjeføring for Valby Skybrudstunnel ville skabe for stor forurening i badevandet og Natura 2000-området Kalveboderne. I mandags vedtog Københavns teknik- og miljøudvalg derfor at forlænge tunnelen over til et spildevandsteknisk anlæg.
12. maj kl. 06:12

EU’s skrappe naturregler tvinger nu Hofor til at ændre linjeføring for Valby Skybrudstunnel – en af de store tunneler, der skal sørge for, at hovedstaden får færre og mindre alvorlige oversvømmelser ved ekstremregn.

Skybrudstunnelen var oprindelig planlagt som en underjordisk tunnel fra området ved FLSmidth/Høffdingsvej (se kort nederst) ind i Valbyparken, hvor den skulle ende i en sø, og derfra strømme i en åben rende ud til Kalveboderne.

Men Københavns Kommune har ifølge sagens Forslag til kommuneplantillæg vurderet, at det ikke er hensigtsmæssigt at anlægge en åben rende gennem den fredede Valbypark.

Hofor har derfor undersøgt alternativer, så det heller ikke er nødvendigt at udlede skybrudsvand til Kalveboderne - et Natura 2000-område, der i forvejen er udsat for mange forskellige belastninger.  Og hvor der i øvrigt lige er åbnet en ny badestrand.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.