Når spildevand sendes videre til nabokommuner

2. februar 2021 kl. 06:25
Måløv renseanlæg Værebro Å
Udløbet fra Måløv Renseanlæg, hvorfra store mængder næringsstoffer havner i Værebro Å-systemet, der danner grænse mellem Furesø og Ballerup kommuner. Åen, der på flere strækninger har miljøtilstanden 'ringe', ender i Roskilde Fjord. Illustration: Michael Rothenborg.
Kommuner har en tendens til at sætte ind mod spildevand i egne vandløb og søer først, ifølge fagfolk. Furesø Kommune stopper nu overløb til eget badeområde m.m., mens der stadig udledes store mængder næringsstoffer til en å, der løber videre til nabokommuner. Kommunen lover dog snarlig indsats også her.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Åen her danner grænse mellem de to kommuner, på nordsiden er det Furesø, på sydsiden Ballerup – inklusive Måløv Renseanlæg, der behandler en del af spildevandet fra Furesø Kommunes borgere.

Men mens Furesø Kommune nye spildevandsplan lægger op til en stor indsats i kommunens egne vandområder – i den nordlige del - er der lange udsigter til markante reduktion af udslippene fra Måløv Renseanlæg – der via Værebro Å-systemet fortsætter gennem flere kommuner og ud i Roskilde Fjord.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger