Når klimatilpasning også handler om trafiktilpasning

Bagsværd
Illustration: Michael Rothenborg.
Et parcelhusområde ved hovedstaden er klimasikret i tæt dialog med de mange beboere – der fik stor indflydelse på de trafikale forhold både under og efter arbejdet.
28. september 2021 kl. 06:10
errorÆldre end 30 dage

»Her er et godt eksempel på beboerindflydelse,« siger projektleder Christian Bauer Dall-Hansen fra anlægsgartnerfirmaet OKNygaard.

Vi står på et brostensbelagt parkeringsareal langs et vejbed i parcelhuskvarteret Gedvad-Møllemark i Gladsaxe nordvest for København.

I den oprindelige klimatilpasningsplan for området var det meningen, at sådanne brostensarealer skulle løbe langs vejbedene uden en lille sti ind til fortovet og beboernes havelåger. Så måtte de gå udenom bedet, en omvej på få meter der på papiret kan synes lille.

»Men hvis man parkerer her og skal ind i sin have og hus hver dag, bliver det til rigtig mange meter – og kan føles besværligt. Så det ønske valgte vi at efterkomme – efter at have sikret os med beregninger, at den nedsatte kapacitet i vejbedene ikke ville give problemer i tilfælde at skybrud,« forklarer Christian Bauer Dall-Hansen.

De små brostensstier er blot et af mange eksempler på, at beboerne fik stor indflydelse på de trafikale forhold – både under og efter klimatilpasningsprojektet.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger