Myndigheder vil kontrollere vandinstallationer for legionella

Myndigheder vil kontrollere vandinstallationer for legionella
Illustration: BigStock. Se større version
Sundheds - Bolig - og Miljøministeriet har i en række svar til Folketinget åbnet lidt op for, hvordan problemerne med legionella fremover skal løses.
25. november kl. 06:06

Der kommer fremover mere fokus på den vandbårne legionella-bakterie, som rekordmange danskere døde af sidste år.

Det fremgår af en række svar til Folketinget, som regeringen har givet på baggrund af den kritik, som Ingeniørens afsløringer af legionella-håndteringen herhjemme har medført.

Blandt andet er de ansvarlige ministre blev bedt om redegøre for, hvordan de vil arbejde videre med at mindske risikoen for at blive smittet med legionella. I den forbindelse har sundhedsminister Magnus Heunicke(S) indhentet svar fra flere styrelser m.v.

Det gælder blandt andet Miljøministeriet, som i den forbindelse åbner lidt op for, hvordan EU's revideret drikkevandsdirektiv skal implementeres herhjemme.

Som Ingeniøren tidligere har beskrevet, så er legionella blevet tilføjet som et nyt parameter i direktivet, som medlemslandene bliver forpligtet til at håndtere. Det omfatter blandt andet en officiel grænseværdi for legionella og kontrol af vandsystemet i risikoejendomme.

Hidtil har Miljøministeriet ikke ville sætte ord på, hvordan de konkret vil håndtere de nye EU-krav, men i svaret til Folketinget skriver ministeriet, at der i modsætning til i dag fremover vil komme en kontrol af forbrugernes fordelingsnet:

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden