Modige kommunalpolitikere = lettere kystsikring

11. marts 2021 kl. 06:191
Odsherred Sjællands Odde
Rasmus Kruse Andreasen ved Gniben-diget - et eksempel på, at kommunalpolitikere snildt kan få finansiering til kystsikring på plads, hvis de har modet og holder fast i en enkel fordelingsnøgle. Illustration: Michael Rothenborg.
Vær modig, afstem forventningerne, og send hele regningen til første række. Det er opskriften på at få borgernes ja til kystbeskyttelse, mener en kommunal ekspert, der afviser, at finansiering eller yderligere regler fra statslige myndigheder er nødvendigt. KL mener, at det er for forsimplet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er én ting, der er alfa omega, når man som kommune forsøger at få borgerne med på et kystsikringsprojekt.

»Det kræver først og fremmest, at kommunalpolitikerne og embedsmændene har mod,« siger Rasmus Kruse Andreasen, landskabsforvalter og kystsikringsekspert i Odsherred Kommune.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. marts 2021 kl. 08:12

Blot så mit budskabet står mere klart, har jeg et par bemærkninger til KL's kommentarer: (1) Ja, ved oversvømmelsesbeskyttelse skal de der oversvømmes naturligvis betale. Også inde i land. (2) Taksationskommissionen skal kun fastsætte betalingsparten. Ikke OM der skal beskyttes eller hvordan. Det skal fortsat ligge hos kommunerne som fremhævet af KL. Akkurat som efter vandløbsloven, hvor det også er kommunen, der bestemmer hvordan og om der skal laves et afvandingsprojekt. I gamle dage lå opgaven også hos landvæsenskommissionerne, der tilsyneladende ikke havde de store problemer. Det vidner vores gennemafdrænede og opdæmmede land meget godt om synes jeg. Der ligger måske hundredetusinde landvæsenskendelser om partsfordeling. Hilsen Rasmus Kruse