Afdelingsleder hos Niras Klaus Christensen installerer en vandstandslogger i en sø i projektområdet i Egedal.
Afdelingsleder hos Niras Klaus Christensen installerer en vandstandslogger i en sø i projektområdet i Egedal.

Foto : Niras

Mange gummistøvle-ture spares med nye IoT-målere

Et par innovative projekter i Nordsjælland er konkrete eksempler på, hvordan Internet of Things og machine learning kan gøre arbejdsdagen i et forsyningsselskab mere effektiv – og overvågning af f.eks. vandstand billigere.
Nogle vil måske savne det lidt. Andre vil nok glæde sig. Men sikkert er det, at det bliver billigere, når nye IoT-målere kommer til at spare fagfolk for mange ture i gummistøvler.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Nævnte firmaer

IoT – Internet of Things

Internet of Things (IoT) er et koncept, der dækker over at flere og flere ting bliver forbundet med internettet.

Inden for forbrugerelektronik betyder det, at vaskemaskinen og kaffemaskinen kan startes over telefonen, og sende en besked, når den er færdig, og skraldespanden kan fortælle, når den er fuld. 

Men teknologien har i endnu højere grad potentiale inden for industrien, hvor den understøtter alt fra mere intelligente fabrikker til flådestyring for transportvirksomheder. Og IoT kan også komme forsyningsselskaber til gode.