Lokal opvarmning fjerner stor drikkevandstrussel
Teamchef Jes Holm fra Geo tjekker en ventil på opvarmningsanlægget, der suger klorerede opløsningsmidler op af jorden, inden de kan påvirke drikkevandsforsyningen for titusindvis af mennesker i hovedstaden.

Foto : Michael Rothenborg

Lokal opvarmning fjerner stor drikkevandstrussel

Grundvandet i Region Hovedstaden er særligt truet af klorerede opløsningsmidler. Regionen prioriterer først oprensning af de grunde, hvor man får mest drikkevand for pengene, bl.a. ved et tidligere militærområde, hvor man sikrer drikkevand til cirka 170.000 indbyggere – til blot 15-20 øre pr. m3.
Det er ikke det spirende forår, der gør det ekstraordinært varmt under jorden på denne lille plet nordvest for København. Det er Region Hovedstaden og forureningseksperterne fra Geo, der med et sindrigt system af rør, slanger og presenninger opvarmer jorden under en del af den tidligere Flyvestation Værløse op til 100 grader.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.